KATASTROF...

Det här måste nog vara sämsta Melodifestivalen på flera år. Shit. Inte många bra låtar alls tycker jag.

Mamma och jag åkte till IKEA idag och inhandla lite sånt där vanligt smått och gott. Ungefär som lördagsgodis fast IKEA-godis. Värmeljus etc.

Även ett par jeansleggings fick följa med hem. Har beslutsångest både vad gäller färg och om jag ens verkligen vill ha dom. Aja, vi får se.

Nu är det natti natti, vi båda är trött och har jobbat idag. Jobbar även imorgon.

Det kliar förövrigt runt min mun. Tänk om jag är allergisk mot ananas, för det har jag precis äti?!

Pusssssssss

Jobbdagar..

Har jobbat både igår och idag och sen jobbar jag hela helgen. Det blev att bra avslut på denna månad. Skönt!
Sov middag efter jobbet och nu har jag precis varit ute och gått. Tråkigt att gå själv, men ibland får man göra det. Kanske borde leta fram min iPod och lägga in lite musik. Ojoj, det var länge sen jag använde den, kommer nog inte ens ihåg hur man gör längre. Haha

Ikväll ska vi ut till Tobbe och Linda. Det blir grillat, Mmmmmmm....
Och såklart vatten till. =) Låter sådär gott, men that´s life.

Måste hoppa in i duschen nu och sedan snygga till mig.

Pussssssssss

Träningskläder

Kl. 10 var jag och Jojo nere på stan för att spana in lite träningskläder på Stadium ,som har 15 % rabatt idag för oss Friskismedlemmar.
Och vad blev det då? Joo, två toppar.


Nu ska jag springa ned till tvättstugan.

Pusssssssss

Obotlig cancer

I vanliga fall brukar jag sova vid den här tiden. Jag är en sån där kvällstrött person och tänker att sömnen före 24.00 är den bästa sömnen (har hört det för många år sedan och tror fortfarande stenhårt på det).

Jahopp, så varför sover jag inte nu för då?
Joo, därför att jag sitter här och tjuter framför Sabinas blogg om kampen mot hennes obotliga cancer. Hon kämpar varje dag för att överleva och planerar sin egna begravning. Mycket läsvärd blogg, så gå in och läs den och sedan förstår ni varför man ska ta vara på varje minut i livet.

Sen behöver man ju inte överdriva som jag, som ofta tänker att jag kanske kommer att krocka på vägen till jobbet och måste pussa Putte en extra gång. Det är läskigt det där att man aldrig har en aning om hur en dag kommer att se ut. Eller det är ju klart att jag kan planera dagen och veta vad jag ska göra och på vilka klockslag, men sen kan ju alltid något oförutsägbart hända. Så pussa era älskade en extra gång idag och imorgon och för alltid. =)

Puss till alla från mig! =)

Grå och tråkig..

Idag är en riktigt tråkig och onödig dag. Känner mig omotiverad till allt. Inte ens lust att gå på stan, nee för jag har inte råd att slösa pengar och sen vill jag inte köpa kläder när jag ser ut såhär heller. Usch, ingenting är bra idag. Längtar till ungefär en månad framåt och hoppas på bättre tider.
Jag tränar och tränar, men det händer ingenting med kroppen. Om jag inte tränar så springer kilona iväg snabbare än vad tåget åker, när jag tränar så står vågen helt still.

Nu ligger mina pjäxor ute på blocket. Intresserad?

Ikväll blir det träning igen. Sedan är den bums i sängen för att vakna upp till en nya dag, som förhoppningsvis blir bättre.

Pussssssssss

Superrea hos...

...Panduro.

Fick hem Panduros reakatalog idag. Det är upp till 70 % rabatt och mkt är sjukt billigt. Tyvärr är mycket slut av det jag vill ha, så jag vet inte om det blir nått än. Ekonomin talar ju inte för att jag ska beställa något heller just nu.

Sprang in på Cervera förut, de har ju 40 % i hela butiken (Linköping har 50 %), så vi köpte en present till svärmor och sedan köpte jag två Garlic Card, ett till mig och ett till Jojo. Hoppas dom är bra, men jag tänkte att de är ju mkt lättare att göra rent än en vitlökspress.



Pussssssssssss

Städning pågår..

Igår var jag fruktansvärt seg, gjorde inte speciellt mycket. Tur att jag åkte hem till mamma och pappa så jag iaf kom utanför dörren.

Idag däremot har jag mer energi. Jag har plockat in alla kläder sen vi tvättade och har börjat damma, så nu luktar det supergott här hemma. =)

Idag är det 130 dagar kvar tills jag fyller år, så jag har börjat uppdatera min önskelista lite.
Här kommer 2 nyheter:

- Köksassistent
- Träningsväska

Ja, men då vet ni vad ni kan köpa åt mig då ;)

puss så länge.


Grattis hjärtat

Idag fyller Älsklingen 23 år. GRATTIS till dig Putte. =)
Vilken tajming att båda var lediga idag också. Både käkat frukost och lunch ihop. Just för tillfället är han på möte men sen ska vi äta en goooood middag. Jag är vrålhungrig just nu.

Imorgon ska jag nog baka hålkaka, annars har jag ingenting för mig. Jobbar inte förrän på lördag.

En rättvis bild....som vanligt med andra ord, en öl i handen!
Pussssss

Från promenaden runt strömmen igår..

Åååh, förlåt MatildA var det jag var ute och gick med igår, inte Matild.
Här kommer några bilder:


Ester och Matilda matar änderna




Albino?


Busfrö´t Ester


Fångad i luften


Lik mamma, men söt ändå ;)

Promenix

Jag är så frusen.
Kom hem för några timmar sedan efter en promenad runt strömmen med Matild och Ester. Vi gick på "ankjakt" och matade änderna. Fotade lite, så ni kanske får några bilder senare sen, nu måste jag återhämta mig. Var finns värmen? Kanske skulle ta en dusch?

Ikväll är One Tree Hill och Gossip Girl. Jippi! Missade visst förra veckan. Ajajaj..

Pusssss

Äventyr i P-hus

På förmiddagen flög jag och jojo runt i olika butiker för att kolla mobiltelefon till henne. Hennes mobil vart du ju stulen när vi tränade i torsdags.
Åkte runt lite och tillslut hamnade vi på Media Markt. Handlade av en stereotypisk försäljare. Shit asså. Klart att försäljare ska vara trevliga, tillmötesgående, serviceminded etc, men när det går till överdrift då blir det lite för mycket och säljtricken bara lyyyyyser igenom.

Sen åkte vi till stan och skulle köra upp i ett parkeringshus där de håller på med renovering så att bara ett körfältet är öppet. Just därför har de trafiksignaler så man vet om man kan åka upp i spiralen så man kommer in i P-huset. På vägen upp gick allt finnnemang, men på vägen ner möter jag en idiot som då har kört mot rött ljus. Det var bara för han att börja backa.

Så Macke, om du vill ha din bil hel, bör du så fort som möjligt byta tillbaka den, för inom ett par dagar kan den hamna på skroten....Man vet aldrig när jag sitter bakom ratten.

Träningsmänniska..

Kom hem från träningen för en liten stund sen. Jag är helt imponerad av Johanna. Hon har väl inte varit någon träningsmänniska direkt, men har nu kommit igång tillsammans med mig. Och vet ni. Idag börjar hon prata om att bli ledare. Haha

Njaa, kanske inte riktigt så, men hon sa när vi satt utanför och väntade på att vårt pass skulle börja att ett sånt pass skulle vi kunna leda och pekade in i lilla salen där de körde ett jympa-pass. Hallå Johanna, vad har hänt? =) KUL.

Nu ska jag hoppa in i duschen, åka snålskjuts med pappa hem till dom och förhoppningsvis få något gott i magen och sedan ska vi kolla igenom lite saker.

Pusssssss

Bröd och mockarutor

Brödet igår blev lika gott som förra gången. Den här gången gjorde vi dom dock större. Dom förra var så himla små.

***

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk (3 %)
50 g smör eller margarin
1 rågad tsk salt
1 rågad tsk socker
10-12 dl vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i en stor bunke.

Smält smöret/margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt (37º).

Häll lite av mjölken över jästen och rör om med en visp så att jästen löser sig. Blanda i resten av mjölken.

Rör ner salt och socker.

Blanda i mjölet 1 dl i taget. Blanda ordentligt med en elvisp med degkrokar. Degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig.

Täck över med en bakduk och låt degen jäsa 30 min.

Ta upp degen på en ren, mjölad bänk. Dela den i 16 eller 20 delar, beroende på om du vill ha större eller mindre frallor.

Rulla dem till bullar i händerna. Ta lite mjöl i händerna om det skulle behövas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Platta till dem lite.

Lägg bakdukar över dem och låt jäsa 45 minuter.

Grädda i 225-250º i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Låt svalna på ett galler under en bakduk.

***

Under tiden som brödet jäste så råkade vi slänga ihop en kakdeg......Mockarutor, chokladruto, kärleksmums, ja kalla dom vad ni vill. Himla goda. Så jag får väl bjuda över Johanna efter träningen ikväll eftersom hon inte hann få med sig några hem igår.

Pussssssss

Ett skepp kommer lastat...

Med vaddå?
-Recept.

Skulle upp till Puttes mormor och hämta ett recept på hålkaka som vi fått smaka för någon månad sedan. Den var så himla god, så jag tänkte att jag skulle baka det en dag. Vi kom inte hem med endast ett recpet utan mängder av recept, mest på mat dock, men några olika recept på bröd också. Så himla gott med nybakat bröd! Mammas limpor är också en favorit, dom hade hon bakat till fjällen. Mmmmmm..

Jojo och jag ska nog baka om ett tag, måste bara iväg o handla först. Om hon ringer nångång ;)

Dags att tömma diskmaskinen, för jag förmodar att vi ska vara här. Inte så kul o handdiska allt efter bakningen.

Pussssssssss

Träningen flyter på måste jag nog säga

Shit, vad trött man blir efter att man har ätit. Sen har jag ju också vart o tränat, så det kanske inte är så konstigt att jag är trött. Ska nog krypa ned i sängen o kolla på Bygglov där istället för här i soffan. Jaa, jag erkänner, TV´n i sovrummet var ändå en rätt så bra investering ;)

Har ätit fisk och pressad potatis precis. Fisken var väl sådär och så hade gräddfilen gått ut så det blev ingen sås. Den fina färgen fick morötterna stå för. Har börjat äta mycket morrötter nu för tiden. Försöker mig på andra grönsaker också och som ni vet så går det sakta men säkert framåt, nästan för sakta.

In på toan och borsta tänderna, dra täcket upp till hakan och somna till Bygglov.

God natt!

Kandidatexamen..

..Yes box. Nu har jag fått min kandidatexamen. Sista tentan klarade jag med ett halvt poäng. Men ett godkänt är alltid ett godkänt ;) Så underbart. Nu får vi se hur man går tillväga för att få ut sin examen.

Träning ikväll. Kände mig ganska seg igår på träningen om man säger så. När man har vart borta ett par dagar så är det som att börja om från noll. Haha Skönt när det blir vår så man kan ut o jogga lite, (som om att det kommer inträffa).

Dags att städa lite här hemma. Och tänka på vad vi ska äta idag då.

Pusssssss

Slalom och Snowboard

Vi lever, inga brutna ben.
Tyvärr är det tråkigt väder. Idag har det snöat som bara den. Ungefär 2-3 dm har kommit under dagen. Lite jobbigt att åka för att det ligger snöhögar överallt. Skidorna styr nästan sig själva haha.
Men det är superskönt här uppe. Killarna bastar och slänger sig i snön, Carro o Mattias är just nu på After Ski.
Körde Snowboard på eftermiddagen idag, men det var rätt svårt med alla snöhögar.  Jag skyller enbart på dom ;)

Johanna (och alla ni andra): bli medlem på funbeat. Det är en träningssida där man fyller i all sin träning och sina mål etc.

Ses imorgon. Pusssss

Mjölk eller filmjölk?

På gatan där jag bor ligger det en liten Handlar´n, som två kineser äger. De är jätttetrevliga men det roliga är att man hör knappt vad de säger och sen har de ofta utgånga produkter.
Nu när jag var nere och skulle köpa mjölk så hade de en mjölk som gick ut den 2:e februari och idag är det den 4:e. Den var prissänkt med 50 öre...hahaha. Det är ju ingenting för en gammal mjölk.

Maria...

Pjäxorna är ett par år, men jag har knappt använt dom. Kanske använt dom 3 veckor om man räknar ihop tiden.
Yes box, dom är svarta. Hör av dig om du vill prova dom. Jag åker upp imorgon eftermiddag till fjällen och kommer hem på söndag.

Imorgon bär det av..

Har käkat lunch med Matilda idag och gick en snabbis på staden.
Annars har jag även börjat packa lite. Ska åka till mamma o pappa ikväll och se över vad jag har där som jag ska ha ner i min väska.

Imorgon bär det av mot fjällen. Det ska bli så underbart. Äntligen ska man få se mängder av snö, ha snöbollskrig och bara njuta av den lilla semestern. Kamerorna laddas, så vi ska kunna ta många fina foton. Datorn ska med och jag hoppas mobila bredbandet funkar där uppe. =)


Plankstek

Till anonym:
Jag säljer pjäxorna för 500kr. Måste höra med mamma och pappa först =) Intresserad?

Har jobbat idag. Gick bättre än väntat med tanke på att jag har sovit typ 4 timmar inatt. Slutade redan kl.11, så sen åkte jag hem tog en powernap och sedan snabbfix och iväg till Bacchus. Mormor och morfar bjöd barn, barnbarn plus pojkvänner på middag. Supergott. Beställde en välstekt plankstek. Vad tror ni jag fick?
Servitrisen frågar vem som ska ha plankstek och jag svarar ja, en välstekt.
-Eeeh, jaa, det får bli den här då, den är smalast.
Suck! Det är inte första gången de missar min välstekta köttbit. På ett sånt ställe så är det riktigt dåligt.

Skulle ha tränat idag, men jag är så himla trött, skulle kunna sova nu på en gång. Men då är risken att jag vaknar kl.6 och inte kan somna om.

Ska åka iväg till IKEA imorgon och träffa syster. Jojo kanske ska följa med. Ska lämna tillbaka min plyschdress som luddar något förskräckligt.

RSS 2.0